Alain blogt op de motor

Powered by Suzuki V-Strom

 

 

2022 Noord-Amerika

Diary of a travelin biker

 

 

 

North Carolina

South Carolina

Georgia

Florida

Alabama

Mississippi

Tennessee

Arkansas

Oklahoma

Texas

New Mexico

Colorado

Utah

Arizona

California

Nevada

Oregon

Washington

Idaho

Montana

Wyoming

 

 

2 reizigers

2 motoren

2 landen

25 staten?

13 weken

25.000 km

 

http://blogalain.azurewebsites.net/wp-content/uploads/2014/11/WP_20161111_15_35_12_Pro-e1484197848676-670x1024.jpg

 

 

DE VOORBEREIDINGEN

 

Eind april is het zover. Ik heb mijn doktersjas definitief aan de kapstok gehangen. Na opnieuw een jarenlange voorbereiding zal het eindelijk gebeuren: een maandenlange reis doorheen Noord-Amerika. De website wordt alweer grondig aangepakt. Van elke staat volgt een korte inhoud. Voor meer informatie klik je telkens op:

Lees meer over de voorbereidingen…

 

 

Van dag tot dag

 

Lees meer…

 

Charlotte NC – Birmingham AL

Van 2/5 tot 15/5 – 13d – 2200 miles

We rijden vanuit North Carolina naar South Carolina en vervolgens door Georgië: In deze staten werd geschiedenis geschreven. We volgen de oostkust zuidwaarts om dan uiteindelijk de verste uithoek van Florida te bereiken: Key West. Dan terug naar het Noorden langs de westkust van Florida en de Golf van Mexico tot Birmingham in Alabama.

 

Lees meer…

 

 

Birmingham AL – Kingman AZ

Van 15/5 tot 30/5 – 16d – 3400 miles

Dit tweede deel van de reis start in de stad Birmingham in Alabama, en gaat over Mississippi, Tennessee, Oklahoma, New Mexico, Colorado, dan kronkelend, min of meer de Colorado River volgend, door Utah en Arizona, om dan in het zuidwesten in Kingman te eindigen, net voor de grens met California.

 

Lees meer…

 

 

Kingman AZ – Weed CA

Van 31/5 tot 13/6 – 14d – 2400 miles

We steken de grens over met California, vermijden angstvallig de gigantische agglomeratie van Los Angeles, maken nog een uitstap naar Nevada, en trekken dan noordwestwaarts, waar we in de buurt van San Francisco de Stille Oceaan bereiken. Vanaf hier trekken we een veel groener deel van California binnen, met mooie kusten en uitgestrekte bossen, een echte revelatie.

 

Lees meer…

 

 

Weed CA – Columbia Falls MT

14/6 tot 25/6 – 12d

Ondertussen hebben we reeds het vierde geografisch deel van de reis aangevat: het ruige noordwesten, beginnend met Oregon. Niet enkel de natuur en het klimaat, maar ook de bevolking is hier toch enigszins anders, laten we zeggen, meer gematigd. Er is daar de mooie noordwestkust, tot in de staat Washington, naast een eerste bergenketen bestaande uit min of meer actieve vulkanen. Een brede strook bosgebied, ook even doorheen Idaho, reikt vervolgens tot aan de Rocky Mountains in Montana.

 

Lees meer…

 

 

Columbia Falls MT – Charlotte NC

26/6 tot 26/7 – 31d

De Rocky Mountains. We starten helemaal in het Noorden in Montana. Canada hebben we overgeslagen omdat hier in de VS genoeg te beleven valt. We bezoeken de Nationale Parken in de Rockies, en volgen dit hooggebergte dan nog een eindje zuidwaarts.